Βιογραφικά Κριτών.

Pino Dellatorre και Ivo Geminiani δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Κυνοφιλίας.
Κριτές Εργασίας και Μορφολογίας οι οποίοι έχουν κρίνει εκατοντάδες εκθέσεις και έχουν πραγματοποιήσει πολλά σεμινάρια για το Πόιντερ & το Σέττερ σε όλο τον κόσμο.

Το Βιογραφικό του Ivo Geminiani.

Γέννημα-θρέμμα κυνόφιλος, κληρονόμησε το πάθος για τα σκυλιά και την επωνυμία "Del Sole", από τον πατέρα του, μα όπως συχνά συμβαίνει, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση δεν κληρονόμησε και όλη του την ικανότητα. Όταν ήταν ακόμη στη ζωή, ο νεανικός του ενθουσιασμός τον έκανε να αντιλέγει σε όλες του τις θεωρίες, όμως μετά το θάνατό του ξαναέκανε τα πράγματα που έκανε εκείνος και στην αναπαραγωγή χρησιμοποίησε τις μεθόδους του. Ακόμη και σήμερα μετανιώνει που δεν τον υποστήριξε όπως του άξιζε.

Πολλοί είναι οι πρωταθλητές Pointer και Setter που έχουν βγει από την εκτροφή του και που ποτέ δεν αναφέρει, αλλά που τους θυμάται όλους, ακόμη και τον λιγότερο σημαντικό. Στις μέρες μας, ο Rapace Del Sole, είναι σίγουρα ο πιο τυπικός και κλασσικός πρωταθλητής απ' όλους και αντιπροσωπεύει το δικό του ιδανικό Αγγλικό Setter. Αυτός ο στόχος, σε μεγάλο βαθμό, είναι αποτέλεσμα των διδαχών του πατέρα του.

To Βιογραφικό του Pino Dellatorre.

Εκτρέφει Pointer από το 1970, από τότε που ήταν συνέταιρος στο κυνοτροφείο με την επωνυμία "Della Cisa" του Carlo Goggi που ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος. Ο πρώτος από μία σειρά προσωπικοτήτων, όπως ο Franco Grassi και ο Francesco Ravetta, που επηρέασαν σημαντικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκτροφή και την κυνοφιλία. «Ποτέ μη συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα και να αναζητάς πάντα τις πιο ποιοτικές αρετές, μορφολογικές και εργασιακές».

Το Pointer δεν είναι μόνο ένας κυνηγετικός σκύλος (ίσως ο καλύτερος), είναι πάνω απ' όλα ένα εξαιρετικό ζώο, έργο τέχνης, φτιαγμένο από την ανθρώπινη ευφυΐα και σαν τέτοιο οι πραγματικά παθιασμένοι κυνόφιλοι αυτής της ράτσας πρέπει να νιώσουν την ευθύνη να το διατηρήσουν και να το προφυλάξουν από περίεργους χειρισμούς. Για το λόγο αυτό η εκτροφή δεν έχει ποτέ τέλος. Είχε την ικανοποίηση να εκθρέψει γύρω στους 30 πρωταθλητές εργασίας κι έναν απόλυτο πρωταθλητή, μα ακόμη είναι σε αναζήτηση του ιδανικού σκύλου.

Αφιέρωσε πολλά χρόνια στην υπηρεσία της κυνοφιλίας, κρίνοντας και οργανώνοντας, πρώτα σαν σύμβουλος, ύστερα ως πρόεδρος του Ιταλικού Ομίλου Pointer και ως γραμματέας του Διεθνούς Ομίλου Pointer. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να βοηθήσει στη σωστή πληροφόρηση και διάδοση της κυνοφιλίας με την ίδρυση του περιοδικού "Gazzetta Della Cinofilia" που είναι ένας σταθερός παρατηρητής της Ευρωπαϊκής κυνοφιλίας.
Ο επόμενος στόχος ποιος είναι; Ποτέ μη σταματήσει να ψάχνει το ιδανικό Pointer.

To Βιογραφικό του Διονύσιου  Ντούλου.

Γεννήθηκε το 1957 από κυνηγετική – κυνοφιλική οικογένεια. Η αγάπη και το πάθος του για τα κυνηγετικά σκυλιά φέρμας τον οδήγησαν να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εκτροφή και την εκπαίδευση των Βρετανικών και Ιρλανδικών δεικτών.
Ξεκινώντας το 1991 με την διεθνώς κατοχυρωμένη επωνυμία << DIONISIS DOULOS >> μέχρι και σήμερα ο στόχος και το πιστεύω του είναι πως ο κυνηγετικός σκύλος είναι ένας και πρέπει να συνδυάζει την άψογη μορφολογία με την εργασία ταυτόχρονα. Δουλεύοντας με αυτόν τον τρόπο το εκτροφικό και εκπαιδευτικό του πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια, 34 σκύλοι του έχουν κατακτήσει τους κάτωθι Εθνικούς και Διεθνείς τίτλους: Πρωταθλητές μορφολογίας, Εργασίας, Trialers, Αναπαραγωγών, Απόλυτου Αναπαραγωγού, και Νικητές Μεσογείου. 24 φορές τον τίτλο Καλύτερος Έκθεσης, 27φορές 1ο Καλύτερο Εκτροφείο Έκθεσης και το 2000 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μορφολογίας στο Μιλάνο τον τίτλο : ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΟΣΜΟΥ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕΤΤΕΡ.
Επίσης σκυλιά εκτροφής του έχουν επιλεγεί ως μέλη Εθνικών Ομάδων σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασίας.
Σκυλιά εκτροφής του υπάρχουν στην Ιταλία, Δανία, Ελβετία, Φινλανδία, Γερμανία και Αμερική.
Ενεργό μέλος στα κυνοφιλικά δρώμενα ο Διονύσης Ντούλος έχει διετελέσει επί έξι χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, όπου τα δύο τελευταία χρόνια είχε το αξίωμα του αντιπροέδρου. Επίσης είναι Διεθνής κριτής μορφολογίας όλων των φυλών καθώς και Διεθνής κριτής εργασίας της ομάδος 7.
Έχει κρίνει σε Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις μορφολογίας, εργασίας σε Ελλάδα, Σκόπια, Ιταλία ( στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης μορφολογίας της Brescia 2008 τις ειδικές Εκθέσεις των Αγγλικών Σέττερ, Πόιντερ και Κούρτσχααρ),Ουκρανία , Κύπρο, Bουλγαρία και Ισπανία. Επίσης έχει κρίνει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εργασίας Επανιέλ Μπρεντόν στη Brescia.
Έχει καλεστεί ως κύριος ομιλητής σε σεμινάρια κυνολογικών και κυνοφιλικών ομίλων με θέματα: Εκτροφής, Εκπαίδευσης, Μορφολογίας, Εργασίας, Κινησιολογίας, Διατροφής, καθώς και για την ανάδειξη νέων κριτών εργασίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Κύπρο, Βουλγαρία κ.α.).