Απαντητική επιστολή προς τον Θωμά Πετρόχειλο για το άρθρο του στα ¨κυνηγετικά νέα¨.

Αγαπητέ κ. Πετρόχειλε,

Mε μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στα «Κυνηγετικά Νέα» ότι έχετε άποψη από τον αγώνα Α.Κ.Ι. της Κωπαϊδας που δεν ήσασταν παρών.
Μας γεννάται η απορία πως είναι δυνατόν να διαπιστώνετε κάποια πράγματα στα οποία δεν ήσασταν παρών, ενάντια στους κυνόφιλους κυνηγούς που στους δύσκολους καιρούς, εμπιστευθήκανε το Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ εν μέσω διακοπών και οικονομικής κρίσης να έχουμε τόσες πολλές συμμετοχές. Το ΔΣ του ΟΚΑΔΕ ασχολήθηκε ανιδιοτελώς απο τον Ιούνιο με μπροστάρη τον κο Χριστάκο για την σχεδιάση του αγώνα, έτσι ώστε να βρούμε τα κατάλληλα χωράφια που θα έχουν άγριο πληθυσμό ορτυκιών και δεν προβήκαμε στην εύκολη λύση των ορτυκιών εκτροφής όπως αναφέρεται στο άρθρο σας. Κατά γενική ομολογία φέτος η Κωπαϊδα είχε πολλά ορτύκια, κάτι που βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας με μεγάλη επιτυχία. Με 140 λυσίματα καταφέραμε να βάλουμε 4 σκύλους στη βαθμολογία.
Εάν φωτογραφίζετε τον σκύλο του CACΤ (για τεχνικά θέματα μετά απο τόσα χρόνια έχουμε τις γνώσεις να σας απαντήσουμε) ο χαρισματικός σκύλος είναι ένας που κυνηγάει σε όλα τα τερέν (κάμπο,βουνό,δάσος) και το όραμα του ομίλου δεν αμαυρώνεται απο κακοπροαίρετες φαντασιώσεις ( ο άνθρωπος φτιάχνει το σκύλο και όχι ο σκύλος τον άνθρωπο ) κατηγορώντας σκύλους ποιοτικούς και χαρισματικούς που παρουσιάζονται στην ανώτερη κυνοφιλία που λέγονται αγώνες Α.Κ.Ι.
Και επειδή πολλά λέγονται για τον χρόνο των 15 λεπτών, στους αγώνες βουνού οι σκύλοι που παρουσιάζονται στο ανώτατο επίπεδο του αγώνα με τις επανακλίσεις ξεπερνούν την μία ώρα, εάν παρευρισκόσασταν θα μπορούσατε να το επιβεβαιώσετε. Κλείνοντας θα θέλαμε να ανακαλέσετε λόγω των ιδιοτήτων σας σαν μέλος του ΟΚΑΔΕ, κριτής και εκτροφέας.

Υ.Γ. Εξάλλου είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι στην εκτροφή σας χρησιμοποιείτε σκύλους που πρωταγωνιστούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα στους αγώνες Μεγάλης Έρευνας και Έρευνας Κυνηγίου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος        ο Γ. Γραμματέας

Μαγουλάς Θ.       Γκουζούνας Δημ.