Δελτίο Τύπου-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας.

Το Δ.Σ του Πόιντερ – Σέττερ κλαμπ θα ήθελε να ευχαριστήσει πρώτα απ όλους τους κυναγωγούς- ιδιοκτήτες – κριτές που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Τροπαίου Μπεκάτσας δείχνοντας εμπιστοσύνη για ακόμη μία φορά στον Όμιλο μας , οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με εξαιρετικούς σκύλους κάτι που αποδεικνύει και στην πράξη το υψηλό επίπεδο των Σέττερ και Πόιντερ που πλέον έχουμε.
Η δουλειά των εκλεκτόρων κ Γιανναρά και κ Χαλαστάνη ιδιαιτέρως δύσκολη, οι τελικές επιλογές τους όμως τους δικαίωσαν. Η εμπειρία από το Μαίναλο το 2012 υπήρχε, κάποιοι τότε κατηγορούσαν τα Ελληνικά σκυλιά και τους αγώνες, κάποιοι περίμεναν να κατηγορήσουν, εμείς ξέραμε ότι το υλικό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει γιατί πέρα από κριτές – κυναγωγοί - ιδιοκτήτες – μέλη του Ομίλου μας ,είμαστε κυνόφιλοι κυνηγοί και όσο οι σκύλοι μας πάνε στο κυνήγι ΠΑΝΤΑ θα παρουσιάζονται στο ανώτατο επίπεδο.

Ένα κυνοφιλικό πενταήμερο που θα μείνει χαραγμένο σ όλους όσους βρέθηκαν στην περιοχή του Κόζιακα. Δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε τον Δασάρχη Περτουλίου κ. Χασάναγα, τον Δασάρχη Τρικάλων κ.Κουλουκούρα, τον επόπτη ΕΚΠ κ. Καλόγηρο, τον επόπτη ΕΚΠ κ.Μάνιο , όλους τους θηροφύλακες και τα υπόλοιπα κλαμπ μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν τόσες ξένες χώρες εκτός της χώρας μας (Ιταλία, Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Βουλγαρία και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τουρκία), που μας εμπιστεύτηκαν και έστειλαν τις Εθνικές τους, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Σέττερ και το μεγαλύτερο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόιντερ.

Ένα Πανευρωπαικό που καταφέραμε να πάρουμε 3 από τους τέσσερις ανώτερους τίτλους, με Σέττερ και Πόιντερ Ελληνικής εκτροφής. Πρωταθλητής Ευρώπης Πόιντερ Kardamilys Archon κυναγωγός κ Κοσμάς, ιδιοκτήτης κ Τζίρμπης και εκτροφέας κ Πονηρέας. Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόιντερ Rapakoulias Genesis Iasi κυναγωγός και εκτροφέας ο κ Ραπακούλιας , ιδιοκτήτης ο κ Βέννος . Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σέττερ Nefelis Tandi κυναγωγός ο κ Ραπακούλιας, ιδιοκτήτης και εκτροφέας ο κ Γιαννόπουλος.
Βεβαίως πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους κυναγωγούς και ιδιοκτήτες που εκπροσώπησαν τις Εθνικές μας με τον καλύτερο τρόπο. Για μία κόμη φορά αποδείξαμε ότι το Ελληνικό Πόιντερ – Σέττερ κλαμπ έχει την εμπειρία όχι απλά να διοργανώνει μεγάλες διοργανώσεις, αλλά να τις κάνει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους.

Άψογη Ελληνική φιλοξενία, Μπεκάτσες, σε 4 ημέρες περίπου 40 σκύλοι στη βαθμολογία, οργάνωση, έφεραν τον Όμιλο μας στην ευχάριστη θέση να δεχτεί τα εύσημα του Ιντερνάσιοναλ Σέττερ και Πόιντερ κλαμπ καθώς και των κλαμπ ξεχωριστά που έλαβαν μέρος.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς μας, τα μέλη μας, αλλά και απλούς κυνόφιλους κυνηγούς που ήταν εκεί και βοήθησαν με κάθε τρόπο για αυτή την μεγάλη επιτυχία, αλλά και την Πρόεδρο του Κ.Ο.Ε την κ Γαλανού που δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ τιμώντας μας με την παρουσία της και κερδίζοντας για ακόμη μία φορά το σεβασμό όλων μας.
Ο Ο.Κ.Α.ΔΕ με τον καλύτερο τρόπο απέδειξε ότι οι Έλληνες όταν θέλουμε μπορούμε, ΟΛΟΙ μαζί (Δ.Σ- Εκτροφείς – Ιδιοκτήτες- Κυναγωγοί – Χορηγοί – αλλά και τα μέλη μας) φέραμε σε πέρας ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση, βάζοντας τον Όμιλο μας στην θέση που του ανήκει στην Ευρωπαϊκή κυνοφιλία, στην ΚΟΡΥΦΗ.