Απάντηση στον κ.Κουτσιβέτα.

Αξιότιμε κ. Κουτσιβέτα, με έκπληξη διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις καταγγελίες σας περί δήθεν συντελεσθείσας αδικίας σε βάρος της επίδοσης του σκύλου σας και της μη επιλογής του στην Εθνική .

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο σκύλος ιδιοκτησίας σας, κρίθηκε στους αγώνες Πολυκανδριώτη, όχι από έναν μόνο κριτή αλλά από διαφορικούς κριτές, οι οποίοι σχημάτισαν την ταυτόσημη άποψη περί των κυνηγετικών του προσόντων, αλλά και την απόδοση που είχε στις διαδρομές και επανακλήσεις του. Είναι αναντίρρητο γεγονός ακόμα και από εσάς που θεωρείται τον σκύλο σας αδικημένο, ότι οι κριτές του έδωσαν την ευκαιρία με τις επανακλήσεις να βαθμολογηθεί, κάτι που όμως δεν έγινε και προφανώς δεν ευθύνονται και γι' αυτό οι κριτές αφού ο σκύλος σας δεν κατάφερε να συναντήσει και να μπλοκάρει θήραμα.

Περαιτέρω και προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας, ο σκύλος σας δεν επιλέχθηκε ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος διότι στο παρελθόν (και ορθά) δεν επιλέχθηκε σκύλος (όσο άξιος και να ήταν) που δεν είχε βαθμολογηθεί ΠΟΤΕ σε αγώνα Α.Κ.Ι. του ΟΚΑΔΕ και χωρίς να έχει τουλάχιστον λάβει CQN στο συγκεκριμένο θήραμα, που είναι και το ελάχιστο απαιτούμενο κριτήριο για να έχει το δικαίωμα ο εκλέκτορας της Εθνικής Ομάδας να το συμπεριλάβει. Εφόσον λοιπόν συμμετείχατε στους εν λόγω αγώνες με την φιλοδοξία ο σκύλος να εκπροσωπήσει την Εθνική μας Ομάδα οφείλεται να γνωρίζεται ότι οι ομάδες επιλέγονται μέσα από τους αγώνες του Ομίλου μας από τους εκλέκτορες υπό την προϋπόθεση όμως να έχουν βαθμολογηθεί τουλάχιστον με CQN στο συγκεκριμένο θήραμα. Εν προκειμένω, το αποτέλεσμα που «έγραψε» ο σκύλος σας στον Κυνοφιλικό Όμιλο , σαφώς και έχει την αξία του, αλλά δεν μπορεί να προσμετρηθεί και να αποτελεί κριτήριο για τον ορισμό του ως μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ομίλου μας. Ο κανόνας αυτός αφορά και εφαρμόζεται έναντι πάντων και προφανώς ισχύει και για τον δικό σας σκύλο, οι σκύλοι συναγωνίζονται στον ίδιο τόπο, με την ίδια ποσότητα θηράματος και φυσικά με τον ίδιο συναγωνισμό, στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε.

Τέλος σας τονίζουμε ότι οι κανόνες είναι κανόνες και ισχύουν για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, και για τον λόγο αυτό το Πόιντερ του κ. Σταματόπουλου που παρουσιάστηκε σε όλους τους αγώνες και έκλεψε κατά γενική ομολογία τις εντυπώσεις, έχοντας σχεδόν κάθε ημέρα επανάκληση, δεν συμπεριλήφθηκε στην Εθνική Ομάδα. Ο ίδιος, γνωρίζοντας τους κανόνες και σεβόμενος τις αποφάσεις των εκλεκτόρων και του Δ.Σ του Ομίλου μας (όπως οφείλει να κάνει όποιος συμμετέχει στις κυνοφιλικές δοκιμασίες μας - εάν θέλει να συμμετέχει), δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν εμφάνισε την εφαρμογή των κανόνων ως «σκάνδαλο»!!